El currículum

La Primitiva Setabense, com a Societat,, va estar legalitzada l'any 1902, sent el seu president En Vicente Tormo Castelló.

És un orgull per a la Societat el comptar com a Directors d'Honor amb personalitats musicals de la valia de Eduardo Cifre Gallego, José M. Cervera Collado o Melchor Peropadre Fornies entre d'altres.

En qualitat de directors invitats van donar estraordinaris concerts els Mestres, José M. Cervera Lloret. José M. Cervera Collado, José M. Malato, Ismael Granero, Eduardo Cifre Gallego o Francisco Tamarit.

De dins de l'agrupació han eixit excel·lents professors, que formn part de bandes de categoria nacional, tant civils com militars, així com en diversos conservatoris nacionals.

Ha participat en els següents certamens:

 • Certamen de Carcaixent (1940), 1r Premi.
 • Certamen regional de Sax (1974), 1r Premi.
 • Certamen d'Alfàs del Pi (1977), 1r Premi.
 • Certamen d'Altea (1980), 1r Premi.
 • Certamen Ciutat de Requena (1992), 1r Premi.
 • Certamen Villa de Leganés (1995), 1r Premi Secció Especial.

També ha estat present al Certamen Internacional de València els seguents anys:

 • 1910.
 • 1980, 2n Premi secció Primera.
 • 1986, 1r Premi, medalla d'or i Menció d'honor de la secció Primera, coincidint almb el Centenari del Certamen.
 • 2000, 1r Premi secció Especial.
 • 2002, 3r Premi secció Especial.

Com a participació en Certàmens Internacionals, cal destacar el el 1r Premi en desfilada, 1r Premi en Concert Armonia i Timbal d'Or per la màxima puntuació del dia en el Concurs Mundial de la Música a Kerkrade (Holanda), l'any 1989.

La Banda, a més de fer concerts per tot arreu de l'Estat Espanyol, ha participat en Ràdio Peninsular de València, al Programa "Concierto en la Plaza Mayor".

Si el temps s'encarrega de relegar les efemèrides més excel·lents per a la història, cal destacar la gran dècada dels anys 80, on la Societat, conduida artísticament per la magistral batuta de Ramon Ramirez Beneyto, va aconseguir el reconeixement musical, situant-la entre les millors del Pais Valencià, i conquerint els màxims guardons de renom nacional i internacional.

Als anys 80 es van formar distints grups de cambra i percussió, duent la música al carrer a través de distintos concerts oferits en diverses places de la Ciutat, sota el títol de "Música al Carrer".

En els darrers anys han passat els excel·lents directors Alberto Ferrer Martínez i Pascual Martínez Martínez. Des de maig de 2004 fins febrer de 2008 la banda va estar dirigida per Juan Pablo Hellín Chaparro, aconseguint el primer premi del Certamen Provincial el juny de 2006 a la secció primera així com el màxim guardó al Certamen de la Comunitat Valenciana.

Des de març de 2008, la banda està dirigida per Teo Aparicio Barberan.